2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis

Apie tai, kas iš tiesų yra Sekmadieniai

Laba diena.

Ugnė turi naują baugią savybę, kuria džiaugiasi ir žiūri su šypsenėle, vadindama tai ekstrasensiniais sugebėjimais. Ji žino, pasąmoningai supranta,  ką sutiks sekmadienį. Jau du kartus patikrinta ir išbandyta. Kiekvieną kartą tiesiog žiauriai nustembu, išsiplėšiu save iš savęs (šiandien nuostabi šeimos draugė Julija svarstė kas galėtų mane išplėšt iš manęs) ir sutrinku. Stebintis dar reikia ką nors sutiktąjam žmogui pasakyti, nors norėčiau sustabdyti laiką ir trimatėje erdvėje pasivaikščioti ir pagalvoti. Bet ne! Ne! viskas juda, bėga, nelaukia ir pats turi suktis, nežinai ką pasakyti, nieko aišku ir nepasakai, stebiesi stebiesi... Bandai drabančiom rankom parašyti tikrai draugei žinutę, apie tai kas ištiko ir akimis sekioji viską aplink save tikėdamasis pamatyti ar tas žmogus dar neišnyko, gal tai tebuvo tik miražas, nes nesupranti kas čia darosi - todėl, kad per gerai, kad būtų tiesa... Gal išgaravo? Gal holograma? Pūkšt ir viskas. Kaip 2pack'o, tokio mirusio reperio, holograma koncerto pabaigoje. Labai kraupiai susprogo kaip tik tada, kai beveik patikėjau, kad jis gyvas...
Kas yra Sekmadieniai? Kai begalo nerimdamas dėl ką tik įvykusio keisto stebuklo negali nusiraminti, negali valgyti, rankos nori rašyti, tas rašymo įkvėpimas palaipsniui tampa tikra "pompa" tarp šonkaulių, šypsaisi, švelniai trankai ranka galvą, važiuoji į svečius tikėdamasis šio įmantraus kūrinio atomazgos ir... tavęs laukia išmintis. Laukia žmonės, kurie yra išminties dalintojai. Tebūna jie palaiminti. Ta savybė pasižymi ypatingai nepaaiškinamu (visai kaip mano sekmadieninis žmonių numatymas) dalyku - tema greitai ir staiga pasisuka apie tai, kas tau ir rūpi tą minutę. Susirūpini, pagalvoji, kad gal tas žmogus žino, kodėl tau neramu, kodėl tu pasiklydęs ir pasimetęs. Pasako ką nors ypatingo (šiandien išgirdau apie tai, kas yra brangi antra pusė ir koks yra tas tikrasis žmogus ir 83 metų žmogaus... tai tikrai buvo neįtikėtina).

Rašau rašau ir klausau Earth, Wind and Fire. Staiga girdžiu: "Just STOP, whatever you were doing. You got to love you. Love the way you are."
Ir vėl mane permato. ir vėl sutapimas. Sutapimas? ne, nemanau.

Sekmadieniai yra nuostabiausi, dėl to, kad visi stebuklai vyksta po Bažnyčios, po mišių. Dievas klauso maldų ir kikendamas pirštu maišo tavo gyvenimėlį. Suduria tave su žmonėmis. O tu tai vadini savo ekstrasensiniais gebėjimais. Vaje, tai juokinga, tai nuostabu, taip negali būti, bet taip yra. Oho.

Man visai nebaisu dėl to, smalsumas veržiasi ir aš pakeliu akis į dangų, nusišypsau ir kaip Boltas prieš bėgimą pagrūmoju pirštu viršun, suvokdama tą didybę ir taip jai pasakydama, kad žinau kieno čia darbas. Boltas irgi žino...

http://grooveshark.com/#!/album/That+s+The+Way+Of+The+World/1199554

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą